Door: jankoheijstek

Blijf op de hoogte en volg Janko

29 Maart 2010 | Nederland, Oud Gastel

Hello People!

Hier weer eens een update vanuit het warme Indonesië, ben inmiddels al weer bijna 3 weken geleden vertrokken uit Nederland.
De tijd gaat toch best snel moet ik zeggen. Even over de stage en werkzaamheden.
De afgelopen week heb ik mijn stage gehad op de ‘general ward’. Dit was vrij heftig omdat er bijna enkel patiënten lagen met aandoeningen zoals Kanker en zware longproblemen.
Kortom ziektes waar ik in Nederland als fysiotherapeut nog niet mee te maken heb gekregen. Het doel van de behandeling is dan ook om de mensen in een zo goed mogelijke conditie te houden.
Ook apart is dat op alle afdeling de familie een hele grote rol speelt, de fysiotherapeut of verpleegkundige geeft een voorbeeld van de behandeling zodat de familie dit over kan nemen gedurende een aantal dagen totdat de therapeut weer tijd heeft om langs te komen.
Heel de gang ligt ook vol met familieleden.
De komende 2 weken zit ik op de ‘pediatric ward’, dit is een afdeling met kinderen met allerlei aandoeningen, ben benieuwd wat ik hier te zien ga krijgen.
Ondertussen volgen we ook lessen op de universiteit, wat vrij lastig is omdat er in die lessen bijna geen Engels word gesproken.
Zo nu weer even overschakelen naar de leuke dingen, we hebben ondertussen een Javaanse bruiloft bezocht. Was heel erg leuk, wat een groot feest maken zij daarvan zeg.
Ontzettend veel gasten(meer dan 1000) die natuurlijk zoals het Indonesie hoort zich helemaal vol eten met superveel verschillende gerechten.
Ook de kleding en het traditionele gebeuren eromheen was leuk om te zien!
Verder zijn we ook naar de grootste Mall van Azie gegaan, dit was niets teveel gezegd, je kan echt niet voorstellen hoeveel winkels er in dit gebouw zitten. We weten het zelf ook niet, want na een paar uur hadden we volgens de plattegrond nog geen 1/8 deel gezien.
Verdwalen hier is dus een zekerheidje, maar goed het was wel leuk om te zien.
En toen was het alweer weekend, we hadden besloten om vrijdags gewoon de taxi te pakken en dingen te gaan bekijken. We hebben hem rond laten rijden naar het eiland Madura via een grote brug waar we grote rijstvelden hebben gezien.
Hierna hebben we nog de krottenwijken in Surabaya en een groot Boedha beeld bezocht. Was een leuke dag waarin we veel gezien hebben. In Nederland zou je een vermogen kwijt zijn, maar hier kost een taxi echt niks.
En we zijn gisteren op Safari gegaan in een park, echt hele mooie dieren gezien hier. Ben ook op de foto gegaan met een kleine tijger, een grote witte tijger, een olifant en een Oerang Oetang.
Was erg leuk, vervolgens nog gezwommen in een waterpark dat erbij hoorde, ze hadden hier glijbanen die echt ziekelijk waren. Als je een beetje snelheid maakte kwam je bijna een 0,5 meter los van de glijbaan voordat je er terug op klapte hahah, ging nergens over. Mijn rug was er ook niet echt blij mee merk ik nu.
Maargoed het was dus een prima weekendje, de week is inmiddels weer begonnen.
Bedankt ook voor jullie leuke reacties bij mijn vorige verhalen, tot snel weer!

X

• 29 Maart 2010 - 10:12

Job Sanders:

Wist niet dat jullie Joey daar was!

• 29 Maart 2010 - 10:21

Arjan Lazaroms:

Het gaat je goed af Janko!! Fijn om te weten! Leuk om je verhalen zo te lezen.

p.s. Wie is de aap op de foto?? Vind die rechtse namelijk iets knapper!!!

• 29 Maart 2010 - 12:45

Dn Onraad:

ge kun gewoon geen verschil zien :P echt 2 broers

• 29 Maart 2010 - 12:58

Dn-onraad:

p.s: je cluppie doe nog steeds mee vor kampioenschap vent (is minder) maar hopelijk dat twente het volhoud . en kweet niet of ge het gehoord hebt feyenoord twente verlagen voor de beker dus nu jou cluppie 020 tegen de mijne dus dat wordt n makkie zeg ik zomaar fftjes voor feyenoord :D :D
    maar met het 4e gaat niet zo best vent je ben weggegaan geen punten meer gepakt en ik ook niet meer gevlagt door allerlei omstandigheden eerst 8-1 verloren toen 3-1 en gisteren weer 5-1 man man man doffe ellende en de koplopers laten nu ook allemaal punten liggen dus ja....vul maar in
    maar leuk om te horen dat het goed ga held , succes verders drink nog maar n paar freddys en tot horens dn les

• 29 Maart 2010 - 13:29

Lau En Marianne:

Mooie reisverslagen Janko.
    Het is leuk om te horen dat het je goed gaat daar.
    Het zijn zeker heftige dingen op je stage maar we lezen ook dat je veel leuke dingen doet.

Met het 4e gaat het niet zo best.Op dit moment missen we door blessures nogal wat spelers, anderen zijn door de biergriep vaak ook niet fit,tel daarbij op jou afwezigheid en het is duidelijk waarom de resultaten op dit moment achterblijven. Mogelijk is die kameraad op de foto bij jou een versterking voor ons. Hij heeft tenminste wel de juiste uitstraling. Wij schatten in dat hij niet jou technisch vermogen bezit maar wel meer snelheid. Ook lijkt hij ons topfit. Indien het transfer mogelijk is laat het ons dan even weten.

Groetjes Lau en Marianne

• 29 Maart 2010 - 16:12

Nicky Tak:

haha ziet er goed uit janko. Mooie verhaaltjes vent.
    En rustig aan met dat bier daar he, doen wij hier ook. :D
    Groetennnn

• 29 Maart 2010 - 16:12

Nicky Tak:

haha ziet er goed uit janko. Mooie verhaaltjes vent.
    En rustig aan met dat bier daar he, doen wij hier ook. :D

wel een mooie foto!

• 30 Maart 2010 - 09:37

Daddy:

Hee Goser
    weer een mooie verslag en veel mooie belevenissen,het lijkt me wel heel erg gaaf om dat allemaal mee te maken.
    dus ik zou zeggen geniet ervan
    het verslag en de foto heb ik uitgeprint voor de wat oudere familie leden zonder internet
    groetjes en tot horens pa

• 30 Maart 2010 - 13:05

Sjany:

Gelukkig zijn er een aantal Fysio's in je buurt om je rug weer in model te zetten.
    Dat met die dieren.... beetje diervriendelijk ? offe ringen door de neus en kettingen . Die foto met het aapje zag er goed uit. Wat je zegt de tijd vliegt, alweer 3 weken. Je maakt het nogal bewust mee geloof ik, dat is mooi want je weet maar nooit wanneer je pas weer zo'n kans krijgt.
    Sjany xx

• 30 Maart 2010 - 15:48

Niels Helmink:

Zou toch echt zeggen dat ik joey van t weekend nog gezien heb.

• 30 Maart 2010 - 15:51

Niels Helmink:

Is dat de nieuwe spits van Feyenoord volgend seizoen?

• 30 Maart 2010 - 19:35

Joke Agterdenbos-Hei:

Hallo Janko, leuk om je verhaal te lezen, het lijkt me geweldig zo'n ervaring die je opdoet, leuke foto ook staat je goed je korte haar.Veel succes nog geniet er van groeten AD en Joke.

• 01 April 2010 - 10:06

Edwin:

he kerel ziet er allemaal leuk uit. wel leuk dat jullie buiten stage en school nog veel van het land zien. Is die op de foto je vriend of niet? of een broertje haha

veel succes verders.

wie van de 2 is janko ?

• 10 April 2010 - 07:48

Robbie D:

Hee Gozert,
    Heb eindelijk eens tijd gevonden om eens je verhaaltje te kunnen lezen!
    Tis super druk op het werk enzo. Maar we hebben een mooi 6 punten weekend gahad en morgen staat Steenbergen voor de deur. Een lastige pot, maar we zullen het zien. We zijn trouwens druk in de weer voor het Team-uitje op 5 juni. Laat je me zsm weten of je meegaat en of Michelle 's avonds ook aansluit?
    Groeten,