Wonderful Bali & Lombok..
Door: jankoheijstek
Blijf op de hoogte en volg Janko
25 Mei 2010 | Nederland, Oud Gastel
Eerst zouden we voor 6 dagen naar Bali gaan en een week later voor 4 dagen naar Lombok.
Bali is natuurlijk ontzettend bekend vanwege het grote aantal toeristen dat hier ieder jaar naar toe gaat..
Dit was ook wel gelijk te zien, overal op straat proberen ze je iets te verkopen en zelfs op het strand lopen ze om de paar minuten voorbij om je iets aan te smeren!
Onze eerste dag in Bali was een mooie zonnige dag dus hebben die doorgebracht op het strand. Wat een hoge golven zie je hier trouwens, toch iets anders dan de Noordzee in ons mooie NL..
In de eerste avond hebben we ook uit het uitgaansleven van Bali ontdekt en dat was erg gezellig! Eerst een Heineken bar, waar je voor 4euro entree gratis Freddy’s kon drinken, vervolgens naar een reggae bar waar we heerlijke Balinese cocktails hebben gedronken en daarna nog even naar een club waar ze wel goede muziek draaiden, kortom was een leuk avondje!
De dag erop hebben we eigenlijk niet veel uitgevoerd, maar de dag daarop werd weer een hele vette. We zijn de bergen in gegaan om 12 km te gaan raften, het eerste deel duurde een uur, daarna konden we er even uit en genieten van een mooie waterval waar je onder kon gaan staan, en daarna weer een uur verder tot de finish, waar je 3 meter naar beneden viel met je bootje!
Maar was echt heel mooi, door de bergen en de jungle, een mooie wilde rivier met veel rotsen er in, echt vet!
De dag erop zijn Jef en ik vertrokken naar een olifanten resort. Dit werd ook echt een unieke ervaring..
De eerste dag hebben we de olifanten eten gegeven, er mee op de foto gegaan en een show ervan bekeken. In de avond kwam de olifant ons ophalen en mochten we op de olifant gaan zitten en kregen we een nachttocht door de Jungle heen.
De volgende ochtend begonnen we vroeg in de ochtend om de olifant te wassen met een tuinslang en borstel. Dit was nog een aardig werkje hahah, hierna mochten we weer op de olifant de jungle in voor een dagrit.
En hierna mochten we ook nog ons zwembroek aantrekken en los op de olifant zitten, die ging vervolgens het water in lopen voor een bad.. totdat de olifant helemaal onder was en jezelf tot je middel er in zat, ging hij op zijn achterpoten staan, echt relaxed!
Toen zat het olifantenavontuur er ook weer op, in de avond zijn we nog naar een tempel gegaan die bij vloed onder water staat en in de avond bij eb kun je erin lopen. Was wel leuk om te zien.
De laatste dag op Bali hebben we weer lekker op het strand doorgebracht. Ja het was echt wel genieten deze dagen!
Nou toen hadden we een paar dagen te overbruggen met daarin onze grote presentatie over lage rugklachten. Ondertussen waren er 2 leraren overgekomen uit NL om dingen te bespreken en onze presentatie bij te wonen.
In deze dagen was ik ook nog jarig, toch apart om dit hier te vieren, maar denk ik niet minder gezellig!
echt heel leuk dat ik al om 7 uur werd wakker gezongen door de hele groep en ik een cadeau kreeg, namelijk een leuke korte broek!
Toen kwam ik beneden en was er weer een verrassing, ze hadden de gehele kamer kei leuk versiert. Mooie ballonnen, op de deur een mooi blaadje met Janko 24 en op de muur met doekjes een grote 24 gemaakt.
In de middag werd ik weer naar beneden geroepen, toen stonden er allemaal gebakjes op me te wachten met daarin 24 aangestoken kaarsjes erin, echt ontzettend leuk.
Later in de middag zijn er Indonesische studenten naar ons hotel gekomen voor de verjaardag, werd een gezellig bedoeling met denk ik wel 18 studenten. Later kwamen ook nog begeleiders en andere mensen waar we veel mee te maken hebben, echt een leuke dag!
Wil ook iedereen bedanken die me een kaartje heeft gestuurd hiernaartoe, of een mailtje of een berichtje via hyves. Ik kan helaas niet iedereen persoonlijk bedanken, dat laat het internet hier niet toe!
Maargoed hierna stonden we alweer voor het volgende avontuur: Lombok!!
We zijn gelijk vrijdagavond na de presentatie hierheen gevlogen.. Eenmaal aangekomen was het al vrij laat, dus na wat drinken zijn we maar gelijk gaan slapen. Toen braken de 2 volle dagen aan op het mooie eiland.
De eerste dag hebben we lekker aan het mooie strand gelegen en zijn we gaan snorkelen aan de kust van Lombok, hier zagen we mooi koraal en mooie tropische vissen zoals je die kent uit het aquarium, echt heel vet! In de avond zijn we uiteten gegaan met klasgenoten die op Lombok verblijven, dit was ook wel gezellig, na wat drankjes zijn we hierna op tijd naar huis gegaan.
De tweede dag moesten we al vroeg op want we hadden een boottrip geregeld om naar de Gili-eilanden te gaan om te snorkelen.
Dit werd echt een hele vette ervaringen. Het water was superblauw en helder, het strand was mooi wit.
Hier kon je echt de foto’s maken die je altijd in de boeken zie staan, schitterend gewoon!
Het snorkelen was ook heel mooi, nog veel mooier koraal dan de dag hiervoor, waar je heel kort over heen zwom. Hele scholen met tropische vissen om je heen die we ook nog brood konden voeren, ja het was echt genieten!
En de volgende dag hebben we niet veel meer gedaan want we moesten alweer om 3uur naar het vliegveld om terug te vliegen.
Achteraf jammer dat we zo weinig tijd hadden, want Lombok is echt heel mooi!
Maargoed nu zijn we weer terug in Surabaya voor de laatste loodjes.. Volgende week dinsdag en woensdag zijn we nog op de bromo mountain, schijnt ook erg mooi te zijn.. en dan zit het er al weer op.. volgende week vrijdag vliegen we alweer terug.
Misschien dat ik dan nog 1 berichtje achterlaat op mijn site om het helemaal af te sluiten!
Zie jullie snel weer!!!!
x
Janko
25 Mei 2010 - 12:00
Natasja:
Ahh broertje, wat een ontzettend mooi verhaal weer :D
Ik ben echt jaloers joh!!
Die dingen die jij daar doet, niet normaal.
En een mooie foto :)
Ziet er niet verkeerd uit daar!
Wij hebben gelukkig ook een lekker weekendje gehad.
Haha je kunt nog trots op mij zijn..
Op vrijdag half 5 thuis, zondag 4 uur ;)
Er moet toch iemand de naam Heijstek hoog houden he :D
Maar goed, geniet nog van je laatste dagen daar!
We kijken er wel naar uit dat je weer terug komt hoor.
En 'we' zijn dan vooral Michelle, ma en ik ;) haha.
(En stiekem pa en Joe vast ook wel!)
Tot over 11 dagen :)
xxxx -
25 Mei 2010 - 12:15
Kees:
Mooi verhaal Ome Janko.. Zo te lezen was het; ECHT HEEEEEL VET! ;-)
Ook ik zou weer erg blij zijn, dat ik met mun meester weer een pilsje kan drinken in 't HART VAN GASTEL!!
Geniet er nog even van maat en tot volgende week!!!
x -
25 Mei 2010 - 17:06
Sjany:
Het blijft vet en super zo valt te lezen.
Fijn dat je verjaardag zo leuk was. Hoefde je in ieder geval geen heimwee te hebben. Gisteren hebben we in de achtertuin van Ad en Joke de mijne gevierd. Daar bleek het grote aftellen naar jouw terugkomst begonnen te zijn.
Ik wens je een mooie rustige vlucht huiswaarts.
Maar eerst nog een toffe laatste 14 dagen.
Groetjes Sjany -
25 Mei 2010 - 19:04
Kim:
Hee Janko,
Leuk verhaal! Geniet van je laatste tijd daar, voor je het weet zit je gewoon weer bij ons in de collegezaal in Breda ;)
Groetjes aan Lau en Jef!
28 Mei 2010 - 12:48
Jessica:
Nou, Janko ik heb het gelezen hoor:P
Ik ben echt jaloers, echt een heerlijk leven heb je daar!
en je komt alweer bijna terug, is nog best snel gegaan eigenlijk!
voor je weet zit je weer in NL met wisselvallige weer:O
liefs xx -
30 Mei 2010 - 20:05
Joke Agterdenbos:
Hallo Janko,nog een laatste berichtje uit Fijnaart,geniet nog even deze laatste week, ik heb echt genoten van je verhalen. Wat heb jij veel indrukken op gedaan geweldig, ik wens je een hele goede reis terug en tot ziens groeten Joke.